„Avia – Invest” care administrează Aeroportul de la Chișinău, confirmă că NR Investment Limited nu mai este interesat de companie și că noul proprietar al acesteia este compania „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține acum 95% din „Avia Invest”. Compania care deține acum „Avia – Invest” este omul de afaceri rus Andrei Goncearenko.

„În ultimii ani, Aeroportul, fiind administrat de compania concesionară, s-a dezvoltat dinamic. Este clar că dezvoltarea în continuare a aeroportului ca centru regional de transport între Europa și Asia depinde de volumul și stabilitatea investițiilor atrase. Printre prioritățile mele se numără construirea unei noi piste de decolare-aterizare pentru avioanele de mari dimensiuni, precum și a unui nou terminal, care va fi cel mai modern din regiune. Atragerea investițiilor pentru realizarea acestor planuri este sarcina mea principală în calitate de nou participant. Avem mult de lucru. Scopul nostru este să majorăm numărul anual al pasagerilor până la 5 milioane în următoarea perioadă”, a declarat Andrei Goncearenko.

Andrei Goncearenko este fost top-manager la Compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcții, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare și comerț.