Sergiu Burduja, fostul director adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) este noul director interimar al Serviciului Vamal. Acesta a fost prezentat colaboratorilor instituției de către ministrul Finanţelor, Serghei Puşcuţa.

Burduja, a deținut anterior funcția de Consilier al Ministrului Finanțelor și Șef al Direcției control financiar și audit din cadrul aceluiași minister. În 2006, acesta a fost numit în funcția de director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate al R. Moldova, prin Decretul Președintelui R. Moldova, Vladimir Voronin. În 2008, Sergiu Burduja a fost numit director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției (CCCEC).

La 31 octombrie curent, ministerul Finanţelor a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă, că niciunul dintre cei doi candidați, Iurie Gorea, cât și Natalia Calenic, nu a promovat concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal. Astfel, funcţia rămâne în continuare vacantă.

Fostul șef al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a anunțat despre „încheierea mandatului” la sfârșitul lunii iunie.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat la 3 septembrie curent, dosarele fiind depuse de 22 de candidați, dintre care 21 au depus dosarul în termen, iar un candidat – după expirarea acestuia.