Primarul Chișinăului Ion Ceban a solicitat administrației orașului Moscova să examineze posibilitatea inițierii mai multor proiecte de investiții și parteneriate publice private la Chișinău, dar și să ofere tehnică și utilaje specializate pentru necesitățile curente ale întreprinderilor municipale. Despre asta a discutat Ceban cu edilul orașului Moscova, Serghei Sobeanin, în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o pe 28 noiembrie.

„Cei doi primari au discutat despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor de colaborare dintre municipiul Chișinău și Moscova. Serghei Sobeanin s-a arătat deschis în a lansa parteneriate între cele două capitale pe diferite domenii de dezvoltare și s-a oferit să sprijine Primăria Chișinău în implementarea proiectelor de dezvoltare urbană, prin expertiză și schimb de experiență pentru specialiștii din domeniile de profil”, se spune într-un comunicat emis de Primăria Chișinău.

În cadrul discuțiilor, Ion Ceban i-a comunicat lui Sobeanin că își dorește o cooperare strânsă pentru preluarea de bune practici și schimb de experiență. Astfel, reprezentanții mai multor subdiviziuni municipale vor merge în vizite de studiu la Moscova.

Ion Ceban i-a mulțumit lui Serghei Sobeanin pentru deschiderea spre colaborare și l-a invitat într-o vizită oficială la Chișinău.

Recent, și premierul Ion Chicu a venit de la Moscova cu mai multe promisiuni din partea autorităților Federației Ruse. Una dintre ele este acordarea unui credit de jumătate de miliard de dolari pentru implementarea unor proiecte de infrastructură în R. Moldova.