La o săptămână după ce Ion Chicu a fost învestit în funcția de prim-ministru, a început reparația drumului din preajma casei sale din Durlești. Lucrările au început pe 18 noiembrie, cu implicarea angajaților Întreprinderii Municipale „Exdrupo”. Viceprimarul din Durlești afirmă că nu știe nimic despre aceste lucrări, iar premierul a refuzat să răspundă la întrebări.

Un locuitor al orașului a transmis imagini către Jurnal TV și le-a comunicat că în dimineața zilei de vineri mai multe camioane ale întreprinderii municipale „Exdrupo”, dar și angajați de la spațiile verzi se îndreptau spre casa prim-ministrului Ion Chicu. Pe adresa redacției a fost transmis și un filmuleț în care unul dintre șoferii camionului afirmă că lucrările au loc pe drumul unde e amplasată casa premierului.

Jurnaliștii au mers la fața locului,  însă accesul spre drumul reparat și spre casa premierului le-a fost restricționat.

Între timp, angajații Întreprinderii municipale „Exdrupo” își continuau lucrările pe un drum din preajmă. Muncitorii au spus că au primit indicații să vină să repare porțiunea respectivă de drum, dar nimeni nu știe cine locuiește aici.

Vecinii se plâng de lucrările efectuate care ar deteriora drumurile din preajmă.

Viceprimarul orașului Durlești, Ion Arsenie afirmă că nu știe despre ce lucrări este vorba și nici la inițiativa cui au fost pornite. Mai mult, el afirmă că nici nu a știut că premierul are o casă în Durlești.

Nici prim-ministrul, nici șeful „Extrupo” nu au fost de găsit pentru detalii.