Transportul public în zona centrală a capitalei a fost blocat, din cauza unei pene de curent electric, care alimentează 8 stații de tracțiune a „Regia Transport Electric Chișinău” (RTEC).

Avaria s-a produs în după amiaza zilei de astăzi (ora 13:30), fiind afectată circulația troleibuzelor pe următoarele artere de circulație: str. Mihai Viteazul, str. Petricani, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. Pușkin.

În prezent, reprezentanții furnizorului de energie electrică, precum și ai RTEC sunt antrenați la remedierea problemei pentru a relua circulația transportului public de pasageri.

Mai mulți locuitori de la Sculeni și Poșta veche au rămas fără lumină, după ce o persoană beată a urcat pe un pilon de tensiune înaltă

Anterior, reprezentanții Gas Natural Fenosa Moldova au declarat că mai mulți locuitori din sectoarele Sculeni și Poșta veche au rămas fără lumină, după ce o persoană în stare de ebrietate a urcat pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 110 kV. Energia electrică a fost deconectată pentru a evita toate riscurile.