Uniunea Europeană urmează să acorde Republicii Moldova asistență financiară de peste 70 de milioane de euro până la sfârșitul acestui an. Despre aceasta a anunțat astăzi șefa politicii externe a UE Federica Mogherini în cadrul unei conferințe de presă susținută la Guvern împreună cu prim-ministra Maia Sandu. 

În luna octombrie vor fi acordate circa 40 de milioane de euro pentru trei proiecte noi ce țin de: anticorupție, dezvoltarea localităților din țară și susținerea egalității de gen.

De asemenea, UE va acorda alte 36 de milioane de euro țării noastre. Banii reprezintă suport bugetar pentru R. Moldova. În acest sens, 14 milioane de euro vor fi acordate în luna octombrie, iar 22 de milioane de euro în luna noiembrie curent.

Prim-ministra Maia Sandu și înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini au discutat și luni la Bruxelles despre faptul că până la sfârșitul acestui an, R. Moldova va obține două tranșe din asistența macrofinanciară.

Șefa politicii externe a UE Federica Mogherini a efectuat astăzi o vizită în Republica Moldova. În cadrul acesteia, oficialul UE a avut o întrevedere cu prim-ministra Maia Sandu.