Ambasadorii Uniunii Europene au decis miercuri, 4 septembrie, să prelungească cu 6 luni sancțiunile impuse împotriva a 170 de oficialități ruse si separatiști pro-ruși din Ucraina ca și impotriva a 44 de entități.

Sancțiunile implică interdcția de a călători în comunitar și înghețarea activelor bancare deținute în Uniunea Europeana. Măsura va fi oficial aprobata săptamina viitoare de Uniunea Europeana așa cum i-au declarat corespondentului Europei Libere diplomați care au vorbit sub condiția anonimatului.

Uniunea Europeană a început să impună aceste sancțiuni după ce Rusia a anexat abuziv, în 2014, peninsula ucraineană Crimeea și a început să sprijine milițiile separatiste din estul Ucrainei.

Pe lista oficialităților lovite de noile sancțiuni se afla ambasadorul Moscovei în Statele Unite, Anatoli Antonov, vicepremierul Dmitri Rogozin, șeful forțelor armate ruse, generalul Valeri Gherasomov și jurnalistul de la televiziunea de stat Dmitri Kiseliov. Entitățile afectate sunt formațiuni ale milițiilor separatist și companii din Crimeea.