La Parlament are loc audierea publică a mai multor foști oficiali din Guvern privind modul de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice în perioada 2013-2019 a Î.S. „Air Moldova”.

Deputații care fac parte din Comisia de anchetă (No.51) au invitat la audieri un grup numeros de foști oficiali ai Guvernului, care vor răspunde la întrebări și vor depune mărturii în cadrul investigației inițiate cu votul Parlamentului RM.

Sunt așteptați la audieri fostul prim-ministru al Republicii Moldova Pavel Filip, Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici și fostul director al Agenţiei Proprietăţii Publice Vladimir Baldovici.

UNIMEDIA amintește că la data de 2 iulie curent, comisia parlamentară de anchetă a privatizărilor a ales patru contracte care vor fi examinate în mod prioritar: Concesionarea aeroportului Chișinău, Privatizarea Air-Moldova, Privatizarea Tutun CTC, Contractul de modernizare a „ÎS Gările și Stațiile Auto”.

Timp de patru luni, Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începînd cu anul 2013 va crea un raport despre cele mai răsunătoare cazuri de privatizare din ultima perioadă.