Deputatul ACUM, Chiril Moțpan, a declarat că aleșii poporului nu achită amenzile pentru încălcarea Regulamentului circulației rutiere. Parlamentarul susține că a aflat despre aceasta abia după ce el însuși a încălcat regulile în trafic.

„Deputații în Parlamentul Republicii Moldova au (sau au avut până acuma) imunitate…și în fața Regulamentului circulației rutiere. Adică, nu achitau amenzile pentru încălcările în traficul rutier. Nu aflam această noutate dacă nu călcam eu însumi „pe bec””, s scris Moțpan pe pagina sa de facebook.

Moțpan spune că că a mers sa plătească amenda, însă a aflat că la prezentarea legitimaţiei, deputaţii sunt scutiți de aceasta.

„M-am prezentat astăzi la Centrul de monitorizare și informare din str. Iacob Hâncu 3 A, adresă arhicunoscută de toți conducătorii auto, pentru a achita amenda rezultată dintr-o contravenție administrativă, săvârșită involuntar. Așa spun toți conducătorii auto. Mare mi-a fost mirarea, însă , când ofițerul mi-a cerut legitimația de deputat. La întrebarea mea de ce are nevoie de documentul respectiv, am aflat cu stupoare, că la prezentarea legitimației deputații sunt absolviți de pedeapsa contravențională”, susține Moțpan.

În acest sens, oficialul a menționat că va cere Agenţiei Servicii Publice (ASP), prin demers oficial, informaţii despre încălcările admise în traficul rutier de către foştii deputați.

„Urmare acestei întâmplări, voi cere instituției respective, printr-un demers oficial, informații cu privire la încălcările admise în ultimii ani de slugile poporului, cine și în câte cazuri a fost absolvit de pedeapsă. Or, „dura lex, sed lex””, a conchis Chiril Moțpan.