Prim-ministra Maia Sandu și vicepremierul Andrei Năstase s-au întâlnit în această dimineață cu președintele României, Klaus Iohannis. Președintele român a salutat vizita prim-ministrei la București și i-a asigurat pe oficialii de la Chișinău de sprijin.

„Îi asigur de tot sprijinul României și al meu, pentru eforturile Guvernului de la Chișinău, în condițiile angajamentului clar al noii coaliții guvernamentale, pentru parcursul european al R. Moldova.

I-am informat pe distinșii mei oaspeți despre disponibilitatea României de a acorda, pe baza solicitărilor concrete ale Guvernului, asistență dedicată consolidării instituțiilor din R. Moldova. La inițiativa mea, Administrația Prezidențială a transmis deja Guvernului României propunerea de creare a unui grup de experți din ministerele relevante care, împreună cu experții desemnați de Guvernul Republicii Moldova, să identifice de urgență domeniile în care este nevoie de astfel de asistență”, a declara Iohannis.

La rândul său, Maia Sandu a declarat: „Avem mare nevoie de sprijinul României. (…) Din păcate, moştenirea regimului oligarhic din Republica Moldova este foarte grea pentru cetăţenii noştri. Avem încredere că România va rămâne alături în calitate de aliat de bază al cetăţenilor Republicii Moldova şi în parcursul european”.

Totodată, Maia Sandu a afirmat că Guvernul de la Chişinău „îşi doreşte să dezvolte proiecte comune cu România”, iar agenda europeană este „linia directoare” a relaţiei cu România.