PE SCURT

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a anunțat concurs pentru selectarea candidatului la funcția de director al Centrului Național Anticorupție.

Comisia a adoptat un regulament cu privire la concursul de selectare, iar potrivit acestuia, candidatul trebuie să întrunească mai multe cerințe printre care să aibă o vechime în muncă în domeniul juridic de cel puţin 10 ani, se bucură de o reputaţie ireproşabilă, nu este şi nu a fost în ultimii doi ani membru al vreunui partid politic.

PE LUNG

Dosarul care va trebui depus va conțiene mai multe documente necesare în acest sens, dar și scrisoarea de motivare, declarația pe propria răspundere că nu este şi nu a fost în ultimii 2 ani membru al vreunui partid politic,
declarația pe propria răspundere precum că nu are interdicția de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică ce derivă dintr-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate și trei scrisori de recomandare.

În plus, candidatul va prezenta conceptul de management și dezvoltare instituțională a Centrului Național Anticorupție.

Candidații vor depune dosarele, în perioada 28 iunie – 12 iulie 2019, personal, prin poștă sau prin e-mail la secretariatul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Precizăm că pe data de 8 iunie, la prima ședință a Parlamentului, Bogdan Zumbreanu a fost eliberat de la șefia Centrului Național Anticorupție (CNA).

Astăzi acesta continuă să activeze la CNA, însă în calitate de șef a Direcției Generale Urmărire Penală.

După ce Bogdan Zumbreanu a fost demis din funcția de director al CNA, interimatul este asigurat de către Lidia Chireoglo.