PE SCURT

În jur de 10 mii de georgieni protestează acum în fața Parlamentului din Tbilisi și cer demisia președintelui Parlamentului, șefilor Ministerului Afacerilor Interne și Seviciului de Securitate. Poliția a folosit gaze lacrimogene și a împușcat cu gloanțe din cauciuc pentru a dispersa protestatarii.

Revoltele au fost catalizate de discursul deputatului Dumei rusești Serghei Gavrilov în cadrul Adunării interparlamentare a deputaților din țările ortodoxe în Parlamentul Georgiei. Acesta a stat în fruntea parlamentului și a vorbit în limba rusă.

PE LUNG

Tensiunile au început atunci când deputatul rus s-a adresat delegațiilor de pe locul președintelui Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze.

Astfel, mii de georgieni au ieșit astăzi seara în stradă, unii purtând steaguri ale UE și pancarte pe care scrie „Rusia este ocupant”. Deși protestatarii au încercat să rupă cordonul de poliție, forțele de ordine au reșit să-i oprească din a intra în clădirea parlamentară.

De altfel, poliția a folosit grenade fumigene, gaze lacrimogene și a împușcat cu gloanțe de cauciuc pentru a disperasa protestatarii. Ministerul Sănătății georgian a raportat 52 de victime, dintre care 38 sunt polițiști.

Vezi imaginea pe TwitterVezi imaginea pe TwitterVezi imaginea pe TwitterVezi imaginea pe Twitter