Inspectoratul Național pentru Situații Urgente vine cu noi detalii despre incidentul de la Otaci. Potrivit informațiilor IGSU în această seară, aproximativ la ora 21:20 a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit de la etajul 9 până la etajul 1.

Din fericire s-a reușit preîntâmpinarea unei tragedii, angajații IGSU evacuând în jurul orei 18:00, 46 de oameni, inclusiv 11 copii din blocul avariat.

Incidentul s-a produs pe strada Prieteniei nr.153 din Otaci. Conform datelor preliminare nu sunt înregistrate victime.

La fața locului pentru gestionarea situației, dar și a operațiunii de intervenție ,este conducerea IGSU reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu. Echipele de salvatori și pompieri au mers în recunoaștere, pentru a stabili exact că nu sunt persoane sub dărâmături. Angajații Inspectoratului de Poliție au încercuit zona de risc pentru a securiza cetățenii. La fața locului este convocată Comisia pentru situații excepționale.

Guvernul se întâlnește mâine pentru a găsi soluții pentru a ajuta oamenii rămași fără locuințe.

„Locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur. La fața locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în ședința guvernului, vom discuta despre modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe și vom iniția o investigație a accidentului produs”, a scris pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu.

Menționăm că o parte a unui bloc cu nouă etaje din oraşul Otaci s-a prăbuşit în această seară. Imagini video au fost surprinse de la fața locului.