Președintele Igor Dodon: „Situația în țară este una foarte gravă. Suntem în preajma unei destabilizări. Se încearcă de a mai prelungi mandatul de guvernare prin destabilizare. Eu nu am chemat lumea în stradă, am făcut tot posibilul să nu fie destabilizare”.

„Astăzi nu voi semna decretul de dizolvare a Parlamentului!”, a spus șeful statului.

„Procuratura va deschide doare penale pe tentativa de lovitură de stat. Deputații care vor vota merg la risc”.

„La 11 i-am convocat pe ambasadorii din Rusia, UE și SUA”.

”Am un mesaj către cetățeni. Vă rog, stați acasă! În rândurile voastre vor fi provocatori! Nu ieșiți la proteste, nu blocați Parlamentul, nu blocați Președinția”.

„Am un mesaj și către Poliție. Știu că ați primit indicații să nu vă implicați în caz de destabilizări. Știm și cine v-au dat aceste indicații. Știm că le permiteți unora să vină cu mașini fără numere ca să nu fie identificați. Vă îndemn să nu executați ordine contrar legislației. Situația s-a schimbat. S-au trecut liniile roșii”.

„Cei de la Procuratură care așteaptă cu nerăbdare votul din Parlament pentru ca să deschidă dosare penale. Noi tot știm. Voi chiar credeți că atunci când o să plece cineva din țară o să vă ia în buzunar? Credeți să sunt locuri pentru toți în avioane?”.

„Pot să vă spun că partidele de opoziție nu au scopul să destabilizeze situația”.

„Este evident că protestul de ieri a fost organizat de Partidul Democrat”.

Știrea se actualizează…