Consiliul Politic Național al Partidului Platforma DA a decis în cadrul ședinței de astăzi, 6 iunie, că va susține candidatura PSRM la funcția de speaker al Parlamentului, dar cu o condiție, ca deputații socialiști să semneze o declarație publică prin care se angajează să voteze pachetul de legi pentru dezoligarhizarea statului, propus de Blocul ACUM, dar și votarea unui Guvern în frunte cu Maia Sandu.

„PPDA cere ca deputații din fracțiunea PSRM să semneze public, nominal, un angajament privind votarea pachetului de legi privind dezoligarhizarea statului propus de Blocul ACUM”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA a mai menționat că îi solicită lui Dodon promulgarea imediată a legilor pentru dezoligarhizarea statului, dar și numirea unui Guvern ACUM, în frunte cu Maia Sandu.

„Consiliul politic a analizat decizia votării unui speaker din partea PSRM pentru a oferi din nou un context politic favorabil pentru deblocarea situației politice. Am analizat întregul context politic și am constatat că singurii care au făcut și sunt dispuși să facă concesii, sunt deputații Blocului ACUM”, a mai precizat Năstase.