PE SCURT

 

Pe 9 mai în Republica Moldova sunt marcate concomitent două sărbători – Ziua Victoriei și Ziua Europei. Bugetarii au zi liberă. Cu acest prilej, toate cele patru partide parlamentare au anunțat că vor organiza mai multe manifestații:

Partidul Socialiștilor, al cărui președinte neoficial este Igor Dodon, va organiza Marșul „Regimentul Nemuritor”, Partidul ȘOR de asemenea va organiza „un amplu marș al Victoriei”, Partidul Democrat a chemat cetățenii „la sărbătoarea păcii și prosperității pentru Moldova”, iar Blocul ACUM a anunțat, pentru 9 mai, o manifestație dedicată Zilei Europei în fața Parlamentului.

PE LUNG

Partidul Socialiștilor

PSRM a anunțat că va organiza Marșul „Regimentul Nemuritor”, care va avea loc pe străzile principale din Chișinău până la Complexul Memorial “Eternitate”.

Marșul va începe la Arcul de Triumf, la ora 9:30. Seara, începând cu ora 19:00, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc „un grandios concert festiv”. Printre artiștii care vor evolua pe scenă figurează Nelly Ciobanu, Natalia Gordienco, trupele DoReDos și SunStroke Project. Invitata speciala va fi interpreta rusă Valeria.

Partidul ȘOR

Într-un anunț pentru presă, formațiunea anunță că cu ocazia Zilei Victoriei, va organiza un amplu marș al Victoriei, dar și un concert unde va evolua și ansamblul din Rusia care primul a interpretat piesa „Ziua Victoriei”.

La ora 08:00, în fața sediului Partidului ȘOR va avea loc un concert cu participarea ansamblului rus «Лейся песня», precum și artiștii Metodie Bujor și Igor Himici.

La ora 09:30, deputații fracțiunii parlamentare ȘOR, vor porni în mars spre Complexul Memorial Eternitate, unde vor depune jerbe de flori.

Partidul Democrat

PDM va organiza în scuarul Catedralei din centrul capitalei „ Sărbătoarea păcii și prosperității pentru Moldova”, unde potrivit formațiunii, va avea loc un spectacol„pentru toate gusturile și toate generațiile”.

Democrații își așteaptă susținătorii „cu muzică și dansuri, mâncare ostășească, jocuri și parade de excepție”.

Blocul ACUM

Blocul Politic ACUM a anunțat că va organiza o manifestație prilejuită Zilei Europei, care va avea loc la ora 10:00, în fața Parlamentului.

După întrunire se va organiza un marş prin centrul capitalei cu distribuirea materialelor informative despre UE, dar și depuneri de flori la Cimitirul Ostașilor Români și Memorialul Eternitate.

Foto: Mediacritica.md